Motionsrum på lidt plads

Jeg har altid haft glæde ved at have et motionsrum i mit hjem, så jeg kan give mig i kast med træning lige præcis når jeg har lyst – uden at skulle pakke tasken og bruge tid til at tage til fitnesscenteret.

For nylig har jeg dog fået flyttet mit motionsrum til mere beskedne forhold – et værelse på ca 2,5 meter x 3,5 meter. Rummet skal samtidig agere kontor, så der skal også være plads til skrivebord, skab og reol.

Selvom mit forrige motionsrum ikke var kæmpestort, så har det alligevel krævet en del planlægning og ændringer at få det ny rum op at køre så det er funktionelt.

Som forberedelse til de nye forhold solgte jeg for et par måneder siden min Bodycraft Smith Machine, og nød faktisk den gulvplads det gav. Der var heller ingen chance for at den kunne komme over i det nye rum.

Som det måske kan ses lykkedes det mig at putte en del ind i det lille rum. Jeg kan træne styrketræning, ro og cykle. Den eneste aktivitetsmulighed jeg decideret måtte ofre er boksesækken. Den er kørt til sommerhuset. For at få det til at fungere måtte jeg også udskifte træningsbænken og mine håndvægte til en mere kompakt løsning. Jeg havde håndvægte i par som 7,5, 10, 15, 20 og 30 kg. De er udskiftet med et par justerbare håndvægte, der går fra 4,5 kg til 25 kg. Min bænk med justerbar ryg er udskiftet med en mere simpel bænk, der til gengæld kan stilles lodret når den ikke er i brug.

Jeg fik min pullupbar med selvom der er en smule lavere til loftet. Det gjorde, at jeg også kunne få Triceps-træneren med.

Jeg fik også plads til nogle vægtskiver og en vægtstang til lidt dødløft-øvelser.

Min Concept 2 romaskine kan lige stå i rummet når den er stillet op, men fylder så også det hele. Heldigvis tager det ikke lang tid at skille den ad eller samle den, så når den ikke er i brug står den op ad en væg. Motionscyklen står fint i et hjørne. Jeg har desuden monteret et TV på væggen til de længere ro- eller cykelture.

Jeg er nok ikke helt færdig med at optimere forholdene, men det fungerer – og det bedste ved det hele er, at det står klar præcis når jeg er motiveret til at træne. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*