Mit 2016 – året i træning


Jeg kan lave en ret præcis opgørelse over min træningsaktivitet da jeg sædvanligvis logger mine træningssessioner, hvad enten det er udendørs eller indendørs.

Distance og tid fordelt på aktivitet

I det forgangne år har jeg tilbagelagt omkring 4.450 km fordelt på cykling (1832 km), indendørs roning (1295 km), vandring (664 km) og løb (654 km). Aktiviteter, hvor der ikke er tracket tilbagelagt distance er: styrketræning (130 timer), Slag/sparketræning på boksepude (13 timer) og kampsport (8 timer). I alt har jeg haft omkring 580 aktive timer i 2016.

Kommentarer til aktiviteter

Langt hovedparten af den distance, der er tilbagelagt på cykel er i form af transport fra arbejde. Aktiviteten kvalificerer fint som træning, efter min egen opfattelse, da jeg får pulsen op. 2016 er første gang, hvor jeg regelmæssigt har roet på romaskine et fuldt kalenderår. Aktiviteten passer mig godt, og har delvist erstattet løb. Efter en mindre skade i lænden i slutningen af 2015 valgte jeg at tage pause fra kampsport i forårssæsonen, og startede forsigtigt op i efterårssæsonen. Dette fungerede godt, men comebacket blev bremset af en fingerskade. De relativt mange km, der er blevet tilbagelagt ved vandring skyldes træning op til, og vandring af en del af Camino del Norte ruten i Spanien, samt sporadiske ture ad den danske pilgrimsrute på Sjælland. Tracking af disse vandreture inkluderede den totale tid på de enkelte etaper, inklusive pauser. Styrketræning har i høj grad kørt som ‘instinkt-træning’, hvor forskellige muskelgrupper er blevet trænet efter humør. I sidste del af året er styrketræningen blevet hæmmet lidt af at jeg har haft svært ved at holde på vægte pga. fingerskaden.

Forventninger til 2017

Dette år forventer jeg at kunne vende tilbage til kampsportstræning og træne på lavt blus hele året – og til gengæld fokusere lidt mere på tekniktræning. Styrketræning skal mere i fokus, men jeg vil gerne se hvordan ‘instinkt-træningen’ udvikler sig. Jeg forventer at inkludere forskellige former for intervaltræning, og vil også gerne øge intensiteten i nogle træningspas ved løb og roning. Jeg kommer ikke til at vandre så meget i år, men nogle sporadiske ture samt en tur på Camønoen (175 km) er planlagt. Cykling skal stadig hovedsageligt være småture hjem fra arbejde (10-13 km), og på udvalgte dage den fulde distance (45 km).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*