Abs After 40 og Mark Mcilyar

Ved et tilfælde faldt jeg en dag over en Youtube video, der viste en cirkeltræningsøvelse, som jeg rent faktisk har været glad for selv at udføre ind imellem. En beskrivelse af øvelsen og et link til videoen findes her.

Ophavsmanden til øvelsen, eller i alt fald videoen, er en vis Mark Mcilyar. I videoen ses en mand midt i 50’erne – i bar overkrop, velbygget og med markeret sixpack. Mcilyars fitte fremtoning kan nemt få én til at tænke, at han må have fundet nøglen til at komme i fantastisk form som senior – og det udnytter han så også. Selv i den korte video jeg henviser til ovenfor reklamerer han for et kosttilskud, der skulle fremme den famøse sixpack.

En 50+ Mcilyar i bar overkrop fra en Youtube video.

I diverse videoer, i tv-programmer og på hjemmesider promoverer han sit produkt Abs After 40, som er et program for at komme i form når man har nået en moden alder. Min nysgerrighed blev vakt og det var ikke svært at finde frem til hjemmesiden, som dog er en del af Sixpack Shortcuts (sixpacksshortcuts.com/AbsAfter40). Hvis jeg var en smule forbeholden på forhånd gjorde dette ikke min skepsis mindre. “Sixpack shortcuts” lyder i sig selv en smule søgt – der er næppe en decideret genvej til markerede mavemuskler. Sixpack Shortcuts dækker imidlertid også over en entreprenør under navnet Mike Chang, der gennem tiden har modtaget blandede anmeldelser for sine forretningsmetoder. Firmaet har sidenhen undergået en udvikling med produktet Sixpack Shortcuts 2, og en ny frontfigur, Clark Shao. Det er derfor indlysende, hvorfor markedsføringen af Abs After 40 minder meget om den for Sixpack Shortcuts, som i mine øjne er en tand for aggressiv.

Et slå-til-nu tilbud fra Abs After 40.

På hjemmesiden blev jeg mødt af en video med Mcilyar, der introducerer konceptet. Uagtet, at han nævner ordene “in this short video,” er det en over 1 time lang talestrøm med budskaber, der essentielt set kunne præsenteres på mindre end 5 minutter. Det lykkedes mig at komme igennem de første 30 minutter før jeg endelig måtte give op, og springe lidt frem og tilbage i videoen. Mit indtryk af hovedbudskaberne fra videoen:

  • Konceptet er målrettet mænd over 40, som gerne vil i god form
  • Fra 40 års alderen skal man træne anderledes end når man er ung
  • Det gælder om at booste sit testosteron niveau niveau naturligt – både gennem kost og korrekt træning
  • Ved at inkludere fødevarer, der indeholder sundt fedt, øges kroppens testosteron niveau
  • Hvad angår styrketræning er frie vægte bedre end maskiner i forhold til at påvirke testosteron niveauet i positiv retning
  • Compound-øvelser er mere effektive end isolerende øvelser til at øge kroppens testosteron niveau
  • Ved at spendere $97 giver det adgang til de råd om træning, kost og kosttilskud fra Mark Mcilyar, der skal til at komme i sit livs form

Ved at klikke på “Take Your Body Back Today” på hjemmesiden fik jeg at vide, at jeg var særligt udvalgt til at repræsentere Rødovre kommune (jeg sad dog i Frederikssund) i en Abs After 40 test group. Ved at klikke ind på samme knap under en såkaldt VPN-forbindelse, der kan få det til at se ud som om min PC er lokaliseret et andet sted, kunne jeg hurtig se, at jeg nok ikke er så særlig alligevel. Lige meget hvilken region eller hvilket land jeg registrerede mig under, fik jeg den samme besked om, at jeg var særligt udvalgt. Jeg valgte dog at lade være med at gå videre herfra, da det ville implicere udlevering af min email-adresse til firmaet.

Den kritiske forbruger vil måske gerne lige tjekke manden og produktet ud inden der spenderes omkring $100 på at se hvad programmet går ud på, og hvad andre mener om det. Ved en søgning på Google med ordene “Mark Mcilyar” sammen med “review”, “scam” eller “fraud” optræder en række links til hjemmesider, der tilsyneladende anmelder Abs After 40 produktet. Det bliver dog hurtigt tydeligt, at mange af dem, hvis de ikke ligefrem er produceret af firmaet selv, i alt fald er sponsorerede – med direkte links til Abs After 40. Ifølge en kritisk anmelderkommentar modtager man et væld af emails efter registrering, bl.a. med henvisning til, at man kan modtage kommission, hvis man indsætter links på sin egen hjemmeside, der ved klik leder til køb af produktet. Indblandingen af disse ‘sponsorerede’ indlæg i Google-søgninger er en ganske smart strategi; de kritiske og måske mere sandfærdige bedømmelser af produktet drukner i positive anprisninger.

Skulle man af en eller anden grund sidde med overvejelser omkring en investering i Abs After 40 programmet, er det bestemt en idé at finde frem til og læse nogle af de kritiske kommentarer af produktet. Heraf fremgår det bl.a., at ens indboks bliver bombarderet med emails fra firmaet, med ekstra tilbud, og at der fokuseres mere på at sælge kosttilskud og yderligere programmer end på at give gode råd omkring at nå målet at komme i god og sund form.

Uddrag fra en kritisk anmeldelse af Abs After 40 fra www.higya.com

Mit eget indtryk er, at bag dette er et firma, der har meget mere fokus på at skabe profit end på at sprede budskabet om den bedste måde at opnå en sund livsstil. Dermed ikke sagt, at der ikke kan være gode råd at hente via Abs After 40 – det bliver nok bare ikke uden at skulle navigere gennem en masse produkttilbud, der har til hovedformål at lette ens pengepung yderligere. I stedet vil jeg nøjes med at tjekke nogle af Mark Mcilyars ganske informative træningsvideoer ud, som er tilgængelige på Youtube – helt gratis.


 

Kilder:

Sixpack Shortcuts. www.sixpackshortcuts.com

Abs After 40. www.sixpackshortcuts.com/desktop/absafter40

Abs After 40 Reviews. www.highya.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*