Telo-Essence II – ungdommens kilde på pulverform?

Lægen Al Sears er ifølge eget udsagn USA’s førende anti-aging pionér, og udfører foryngende behandlinger på sit velvære center (Sears Health & Wellness Center på Sears Institute for Anti-Aging Medicine, Royal Palm Beach, Florida).

På sin klinik er Dr. Sears udlært i at håndtere amerikanere med pengepungen i orden, der håber at ungdommens eliksir kan købes på pilleform.

I det regi sælger han en produktserie under mærket Primal Force, der inkluderer præparater, som efter sigende skulle have foryngende og livsforlængende egenskaber. I sin tid solgte Dr. Sears TA-65, som påstås at kunne forlænge telomerer i kroppens celler – og herved bremse en af cellernes indbyggede aldringsmekanismer. Om det skyldes, at TA-65 pludselig blev forhandlet andetsteds til en fraktion af prisen, eller om det er fordi der opstod komplikationer da T.A. Sciences overtog rettighederne, er uvist. Selv betegner dr. Sears TA-65 for den første prototype og hos Primal Force føres nu et alternativt produkt: Telo-Essence II – efter hans egen opskrift.

Ingredienslisten for Telo-Essence II, et præparat i Primal Force serien.

I salgsmaterialet er det muligt at se en komplet ingrediensliste. Dr. Sears omtaler selv nogle af ingredienserne, bl.a. “NASA’s hemmelige mineral”, der skulle beskytte astronauter mod telomerforkortelse når de er i rummet. Det kan undre, at han undgår at nævne mineralet ved navn, da det netop ikke er en hemmelighed. Faktisk har han selv omtalt det i et af sine egne nyhedsbreve. Det er noget så enkelt som magnesium, der findes i de fleste helt ordinære vitaminpræparater. Han omtaler også et andet indholdsstof (igen uden at komme nærmere ind på hvad det er), og angiver at denne ingrediens alene kan bevare telomererne op til 500%. Det er et udsagn der ikke rigtig giver mening, men det lyder potent.

Slow down aging, while restoring the strength, energy and endurance of your youth by maintaining the health of your telomeres.

–          Al Sears, om Telo-Essence II

Ifølge ingredienslisten indeholder præparatet en lang række eksotiske stoffer, heriblandt ekstrakter fra ginkgo biloba, acacia bark, grøn te, marietidsel og roden fra japansk pileurt. Det sidste indeholder resveratrol, der er en antioxidant, som også forekommer i rødvin og mørk chokolade. Resveratrol har givet nogle interessante resultater i forsøg på celler i kultur, men der er ingen dokumentation for foryngende eller livsforlængende effekter i kliniske studier. Der findes absolut heller ingen videnskabelig dokumentation for virkningen af Telo-Essence II, så vi må tage dr. Sears ord for gode varer når han siger, at produktet sørger for at man kan bibeholde sunde telomerer, og får ungdommelig styrke.

Præparatet fås som et pulver og koster $349 til en måneds forbrug. Hvis man vælger et fast abonnement med 1 bøtte om måneden får man en klækkelig rabat og kan nøjes med at bløde $2388 for et års forbrug.

Med de priser er der i alt fald én som kan gå en gylden alderdom i møde.


Sears institute for Anti-Aging Medicine

Sears Health & Wellness Center

Primal Force

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*