Triceps pressdown træningsudstyr – en opdatering

For omkring et års tid siden skrev jeg om et udstyr til træning af triceps, som jeg var ganske begejstret for.

Selvom det er lavet til en bestemt styrkeøvelse, triceps pressdown, har det været populært blandt de, som benytter vores lille private motionscenter – og det er blevet brugt flere gange om ugen.

Som jeg skrev i det tidligere indlæg stod der i den medfølgende vejledning at udstyret kunne holde til en belastning på 440 kg, hvilket nok har været en lille trykfejl med tanke på at det er en nylonline og sele, der skal holde til vægten. I praksis har udstyret været belastet inden for en god sikkerhedsmargen fra de 44 kg jeg regner med, at der i virkeligheden er maksvægten; vi har typisk sat alt mellem 10 og 25 kg på til træning.

Forleden bemærkede jeg, at der var en lille smule flosset nylontråd ved hullet, hvor nylontråden går ind i håndtaget. For en god ordens skyld tjekkede jeg tilstanden ved at åbne håndtaget, trække nylonlinen frem. Knuden så fin ud, og linen var kun let flosset.

Et par dage senere, da jeg skulle give mine triceps en god workout, bragede de 20 kg vægtskiver pludselig på gulvet da nylonsnoren knækkede.

Nylonsnoren knækkede efter den var begyndt at gnave mod kanten i indgangshullet på håndtaget.

Nylonsnoren har tilsyneladende gnavet mod kanten i hullet på håndtaget, og har ødelagt den. Det viser sig, at den lille plastickappe, der skal dække hullet og sørge for at metalkanten ikke skærer ind i snoren, havde løsnet sig. Det er åbenbart en proces, der kunne udvikle sig hurtigt. Der var blot to personer, der havde brugt tricepstræneren siden jeg opdagede den flossede snor.

Efter der er bundet ny knude på nylonsnoren som er ført ind i håndtaget med den beskyttende plastic-kappe i hullet.

Nu har jeg bundet en ny knude, og sat plastickappen tilbage. Så må vi se om det holder.

I alt fald er det en god idé jævnligt at tjekke at nylonsnoren er hel, og uden flosser.

2 Kommentarer

    • … jeg glæder mig til den dag jeg kan sige at: “da jeg sparkede knækkede kæden, og boksepuden fløj over i hjørnet!” Så ville jeg kunne føle mig lidt mere som Michael J White.
      Det var ikke helt det samme med en nylonsnor på tricepstræneren…

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*