Triceps-træningsudstyr igen, igen

Så skete det igen!

Nylonsnoren til mit udstyr til triceps pressdown knækkede under træning og vægtene droppede på gulvet fra en halv meters højde. Heldigvis ned på en træningsmåtte.

Som sidst havde jeg forinden konstateret, at nylonsnoren var en anelse flosset, formentlig som følge af at den plastic kappe, der beskytter snoren ved udgangshullet i håndtaget var faldet ud. Efter nærmere undersøgelse kunne jeg også konstatere, at selve kappen var defekt og næppe har haft den ønskede effekt på noget tidspunkt.

Det var denne plastic-kappe, der ret hurtigt blev slidt i stykker, og som så forårsagede, at nylonsnoren blev gnavet over.

Min første tanke var at drøne dette discount-udstyr ud af motionsrummet, og enten se mig om efter et mere robust produkt eller vende tilbage til de øvelser jeg plejede at køre i stedet.

Men stort set alle, der jævnligt træner i vores homegym, har været glade for denne øvelse, så jeg besluttede mig for at give det en chance mere.

Jeg fandt noget stålwire fra en gammel træningmaskine, men det var desværre for kort, så jeg vendte hurtigt tilbage til at finde en løsning, hvor jeg bibeholdt den ulyksalige nylonsnor.

Ved at bore et nyt hul på modsatte side i håndtaget kunne jeg få indsat en øjebolt, som jeg forinden afkortede med en vinkelsliber. Da øjebolten var spændt fast med en møtrik havde jeg et robust forankringspunkt for nylonsnoren, uden den friktion som snoren er så følsom for.

Jeg er ikke den store spejder, men kunne huske at jeg en gang havde lært et effektivt knob til at binde snor fast i et øje, så et hurtigt opslag på Det danske spejderkorps hjemmeside genopfriskede hvordan man binder et dobbelt halvstik knob.Så er håndtaget på plads igen med en langt mere robust forankring af nylonsnoren.

Så nu hænger udstyret atter på sin plads, og har holdt til de første trænings-sessioner.

Forhåbentlig er dette det sidste indlæg om triceps-træneren…

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*