David Sinclair og Tally Health

Tilbage i 2021 hørte jeg en podcast med den fremtrædende aldringsforsker David Sinclair, hvor han promoverede et tiltag, der skulle gøre os alle lidt klogere på, hvordan vi bedst hæmmer de aldringsprocesser som rammer os alle med tiden.

Som jeg har skrevet tidligere, så opfatter David Sinclair aldring som en sygdom – og vel at mærke en sygdom, som han har en overbevisning om, på sigt kan kureres.

Nuvel, Han var en smule tilbageholdende med, hvad dette tiltag gik ud på, og henviste blot til en hjemmeside. Efter programmet besøgte jeg hjemmesiden, og den eneste interaktion man fik var muligheden for at skrive sig op til et nyhedsbrev, når der kom en opdatering omkring David Sinclairs tiltag.

For et par dage siden dukkede der så en email op fra David Sinclair, stilet til alle os, der havde bidt på krogen – med beskeden:

Hi. David Sinclair here. Thank you for signing up to be one of the first people to know their true age and learn how to slow aging down.

Læser man videre i emailen finder man, at Dr. Sinclair har etableret et firma kaldet Tally Health, hvis erklærede formål er at bringe sundhed og vitalitet til alle. Unægteligt et nobelt ærinde. Desværre nævner hverken emailen eller hjemmesiden for Tally Health noget uddybende om, hvordan de har tænkt sig at gribe denne tilsyneladende enorme opgave an.

Og dog….  Tally Health vil inden længe vil tilbyde en hjemmetest, der kan måle ens biologiske alder, og søger i den forbindelse frivillige til at indgå i en beta-test af deres produkt.

Da jeg er lidt interesseret i at finde frem til sammenhængen mellem at kaste penge efter en ‘alderstest’ og få råd om hvordan jeg kan hæmme aldring forsøgte jeg at melde mig som beta-tester. Desværre skulle man have bopæl i USA for at kunne deltage.

Så det må ind til videre forblive et gæt, hvorfor Tally Health ikke til en start opstiller nogle af de generelle råd for sund aldring, så kan man eventuelt gøre op med sig selv om der er noget man kan gøre bedre, også selvom man ikke har fået foretaget en ‘alders-måling’.

Mit gæt er: fordi der ikke er profit i det. Vi må vente en stund for at se om jeg gætter helt ved siden af.

Ind til Tally Health kommer med mere information kan man bruge tiden på at få lidt inspiration og gode råd til sund aldring i et par danske udgivelser: Gopler ældes baglæns af Nicklas Brendborg (bogen nævnes kort i dette indlæg), eller Yngre med årene af Bente Klarlund (læs kort om bogen her).

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*